Nederlandse Regio ILCA Klasse (voorheen: Laserklasse Organisatie Nederland)


Dringende oproep: Word de held achter de schermen bij de U4 en DYR!

Geplaatst op 24-03-2024  -  Categorie: Algemeen

dyr-2024

Stel je voor: het water kabbelt zachtjes tegen de kant, de zon glinstert op het oppervlak, en een vloot van kleurrijke zeilboten ligt klaar voor de start. De U4's en de DYR staan weer voor de deur, klaar om het zeilseizoen met een knal te openen. Maar achter de schermen, ver weg van de schijnwerpers, bewegen de echte helden van het evenement zich stil door de marina en langs het strand. Zij zijn de vrijwilligers, de onmisbare krachten die ervoor zorgen dat alles op rolletjes loopt.

headerlogoVan de opbouw van het podium tot het verzorgen van de logistiek bij de RIB helling, van afvalcontrole in het kader van het Sailors for the Sea programma tot de coördinatie van de zeilershap – het zijn de vrijwilligers die deze en vele andere taken op zich nemen. Laten we eens kijken naar enkele cruciale rollen die gevuld moeten worden:

  • Organisatorische tovenaars: Zij die de logistiek van trailers en het parkeren tot een kunst hebben verheven.
  • Creatieve geesten: Van het plaatsen van vlagenmasten tot het inrichten van de Regatta Area, zij zorgen dat het terrein er piekfijn uitziet.
  • Digitale duizendpoten: Zij houden de website up-to-date, verzorgen social-media content en leggen de magische momenten vast op foto en video.
  • Gastvrijheidsgoeroes: Van het registreren van zeilers en coaches tot het organiseren van de opening ceremonie en prijsuitreiking, zij zorgen dat iedereen zich welkom voelt.
  • Duurzaamheidsdragers: Zij zetten zich in voor afvalcontrole en creëren drinkwater tappunten, allemaal in lijn met het Sailors for the Sea programma.
  • Verbindende visionairs: Relatiemanagement, werving van sponsoren, en het coördineren van vrijwilligers – hun werk is essentieel om het evenement naadloos te laten verlopen.

Deze lijst is slechts een greep uit de vele taken die vervuld moeten worden om de U4 en DYR tot een succes te maken. Elk jaar weer staan we versteld van de toewijding, het enthousiasme en de expertise van onze vrijwilligers. Zij zijn de ruggengraat van onze evenementen, de stille krachten die ervoor zorgen dat alles achter de schermen vlekkeloos verloopt.

Specifiek voor de ILCA-klasse zijn we op zoek naar vrijwilligers die de cruciale rollen van beachmaster en rescue willen vervullen. Als beachmaster ben je het eerste aanspreekpunt voor onze zeilers voordat ze het water op gaan en het laatste gezicht dat ze zien na hun race. Je speelt een sleutelrol in het soepel laten verlopen van de wedstrijden aan land. Als rescue ben je onze held op het water, altijd klaar om in te grijpen wanneer de situatie daarom vraagt. Jouw bijdrage zorgt voor de veiligheid en het welzijn van elke zeiler in de ILCA-klasse.

Doe mee en ervaar de voldoening van het bijdragen aan één van de grootste zeilevenementen van Nederland. Samen maken we er een onvergetelijke ervaring van voor iedereen – op het water en aan de wal. Want vergeet niet, zonder vrijwilligers is er geen zeilwedstrijd.

Meld je aan!