Nederlandse Regio ILCA Klasse (voorheen: Laserklasse Organisatie Nederland)


Zeilverenigingen en RTC's die Laserzeilen ondersteunen

Laserzeilen kan je bij veel zeilverenigingen in Nederland. Een paar zeilverenigingen hebben ook teams waarin de zeilers samen naar wedstrijden gaan.

Als je meer dan recreatief wilt zeilen, dan kan je de stap maken naar een Regionaal Trainingscentrum (RTC) waar teams meedoen aan Nationale en Internationale wedstrijden. Ook zijn er trainingen samen met de zeilers uit de NTT’s om zo elkaar sterker te maken. Dat betekent dan dat zeilen je hoofdsport is, met een programma van minimaal zo'n 60 zeildagen per jaar en veel fysieke trainingen in de gym. Het RTC heeft als taak om je hierin te begeleiden. Naast het trainen en scouten heeft het RTC een belangrijke functie in het ondersteunen van de verenigingen in de regio. Het RTC leidt ook nieuwe trainers op. Een RTC valt rechtsreeks onder het Watersportverbond.
Zie ook de website van het Watersportverbond.

Er is een RTC in het Noorden van Nederland en in Muiderzand, het RTC Rotterdam en het RTC Braassemermeer zijn in oprichting.

Zeilverenigingen die het laserzeilen ondersteunen:

Regionale Trainings Centra:

  • RTC Zeilen Noord
  • RTC Medemblik
  • RTC Windsurfen Flevoland (WSV Almere Centraal)
  • RTC Zeilen Flevoland


RTC's in ontwikkeling

  • RTC i.o. Zeilen Zuidwest (Rotterdam WPST)
  • RTC i.o. Zeilen Middenwest (WV Braassemermeer)

Staat jouw vereniging er niet bij, stuur dan even een mailtje aan taairatercesnol.[antispam].@gmail.com met de relevante informatie dan voegen we jouw vereniging aan de lijst toe.