Nederlandse Regio ILCA Klasse (voorheen: Laserklasse Organisatie Nederland)


Over ons

NED ILCA is een klasse organisatie waarvan iedere zeiler, ongeacht leeftijd of zeilervaring, lid kan worden. De jongste leden stappen over uit de optimist en 'groeien zo door'. Dat de meeste leden gegrepen zijn door het ILCA-zeilen, blijkt wel uit het feit dat onze leden lang lid blijven. Onze oudste zeil-leden zijn ruim bovende zestig jaar en varen vele tientallen jaren in de Laser.

In de loop van bijna 50 jaar (!) zijn er zo'n 9000 lasers in Nederland verkocht. Als lid van de NED ILCA behoor je tot een actieve groep zeilers die elkaar niet alleen op wedstrijden treft, maar ook op trainingen.

De ILCA formule bestaat uit één romp met drie verschillende tuigage (zeil en ondermast); de ILCA 4 (4.7), de ILCA 6 (Radial) en de ILCA 7 (Standard). Zo kunnen jonge en lichte zeilers, jongens en meisjes van 40 kg het echte 'ILCA-gevoel' ervaren in de ILCA 4, waarna ze veelal doorstromen naar de ILCA 6 en ILCA 7.

Via de NED ILCA vind je altijd wel een leeftijdsgroep waarbij je je kunt aansluiten. Je zeilt dus zelden alleen met deze Olympische eenmanszwaardboot!