Nederlandse Regio ILCA Klasse (voorheen: Laserklasse Organisatie Nederland)


Algemene Informatie Masters

Laser Master coördinator César Sierhuis

 

Ik heet je van harte welkom op het Masters deel van de officiële website van de Nederlandse Laserklasse. Mijn naam is César Sierhuis en ik ben de Laser Master coördinator.

Als Master coördinator wil ik een bijdrage leveren aan het "zeilplezier" van alle Laserzeilers en de Master zeilers in het bijzonder. Het is mijn doel om samen met de zeilers te zorgen voor kwalitatief goede wedstrijden, met grote velden in een gezellige en betaalbare entourage. Ik kan en wil dat niet alleen doen en daarom ben ik zeer blij met alle vrijwilligers die daar jaarlijks een bijdrage aan leveren.

Het Laser Master zeilen


Het Laser Master zeilen is onder te verdelen in Nederlandse, Europese en Internationale evenementen (zie de wedstrijdkalender). Alle evenementen kenmerken zich door goede wedstrijden op het water en veel gezelligheid op de kant.

In Nederland nemen de Masters met name deel aan de Wintercircuit wedstrijden, de 6-uren van de Nieuwe Meer en het Nederlands kampioenschap Masters. Verder zijn veel Masters gedurende het jaar te vinden op club- en avondwedstrijden op Paterswolde, Loosdrecht, Braassemermeer, Kralingen, Hilligersberg, Kinselmeer, Noorderplas, Nieuwe Meer en Muiderberg.

In Europees verband zijn de Euro Masters Series een absolute aanrader en worden dan ook zeer goed bezocht (+/- 150 zeilers uit 14 landen). De Euro Masters series bestaat uit de Nationale kampioenschappen van de verschillende Europese landen en het Europees kampioenschap. Als je aan minimaal drie van die evenementen gedurende het jaar deelneemt kun je deze serie winnen. De Hollanders zijn over het algemeen ruim vertegenwoordigd en vallen regelmatig in de prijzen.

Je kunt mij bereiken via:  siuhreisjpyc@ziggo.nl